Norway
21 Лис 20
Новини
Всесвітній день телебачення: TV змінює світ на краще

 

#WeLoveTV #WorldTVDay

21 листопада телекомпанії по всьому світу відзначають Всесвітній день телебачення, щоб нагадати нам, що TV змінює життя людей на краще. В рамках щорічної ініціативи Організації Об'єднаних Націй створено 30-секунднй кліп, який адаптують та транслюватимуть в ефірі та онлайн канали багатьох країн.

 

У свою 24-у річницю Всесвітній день телебачення відзначає просту істину: TV змінює світ на краще! Телебачення впродовж багатьох років підтримувало суспільство та продовжує це робити й нині: висвітлює найголовніші питання сьогодення, звертає увагу на расову і соціальну несправедливість, на проблеми зміни клімату та надає підтримку людям і підприємцям у часи COVID-пандемії.

«Цього року обставини тримають людей на відстані один від одного, але TV об’єднує нас. Телебачення є і завжди було соціальним клеєм. Телекомпанії у всьому світі спритно відреагували на унікальні обставини, щоб TV залишалось поруч із кожним як джерело чесної інформації, спосіб переключити увагу та відволіктись», — говорить Ліндсі Клей, президент Global TV Group та CEO Thinkbox.

«Ця пандемія яскраво демонструє роль телебачення у підтримці суспільства та демократії. Протягом усіх цих непростих місяців TV піклується про глядача. Піклується про підготовку відповідальних та чесних новин. Піклується про розважальний контент, щоб дарувати радість у скрутні часи. Піклується про збереження культурного різноманіття у медіа. Загалом, TV є і буде справжнім маяком опору проти коронавірусу», — стверджує Гійом де Пош, президент Асоціації комерційного телебачення в Європі (АСТ).

«Цього року телебачення продовжило свою давню традицію висвітлення найважливіших питань у нашій світовій спільноті. TV привертає нашу увагу до соціальної несправедливості, проливає світло на негаразди суспільства, допомагає зняти напруження безпрецедентної епохи, даючи оптимістичний погляд у майбутнє. Всесвітній день телебачення — це можливість для всіх нас віддати належне багатьом професіоналам, котрі створюють магію як на екрані, так і поза кадром. Ми запрошуємо всіх відсвяткувати цей чудовий день», — говорить Лоран Бліо, президент egta та Deputy General Director, Marketing and R&D, TF1 Publicité

«Телебачення ще ніколи не було таким важливим, як під час COVID-19. Телекомпанії несуть подвійну відповідальність: інформувати та об’єднувати людей, поширюючи оптимістичну та перевірену інформацію. Дякую телевізійній індустрії за те, що вона змінює світ на краще», — говорить Керолайн Петі, Deputy Director Регіонального інформаційного центру ООН (UNRIC).


 

Дізнавайтесь більше:

http://www.worldtelevisionday.com