Norway
18 Вер 20
Новини
Сьогодні «Факти» на ICTV святкують 20 років

Інформаційна програма "Факти" на ICTV святкує ювілей – 20 років, адже перший її випуск вийшов в ефір 18 вересня 2000-го

Розвитком телеканалу запросили зайнятись Олександра Богуцького та Михайла Княжицького. Також до створення якісно нового ЗМІ долучились Михайло Павлов та Оксана Дихніч. З "Вікон" на СТБ потрапила вже досвідчена ведуча Олена Фроляк.  

"Ми всі хвилювалися перед першим ефіром. Його вела Фроляк. Я точно пам’ятаю, що він вийшов дуже добрий, динамічний, без жодної проблеми. Ми мали технічні тренування, звичайно, як то кажуть, тіньовий ефір. Але досвід Олени дозволив нам зробити цю передачу ідеальною", - пригадує президент StarLightMedia Олександр Богуцький.

Від самого початку команда проекту дотримувалась тези – "У центрі подій "Фактів" – Україна, вписана у світовий контекст". Безкомпромісне дотримання журналістських стандартів та зосередженість сюжетів саме на людині допомогли опинитися серед лідерів новинних програм. Рекордний рейтинг "Фактів" сягає 7,4%* по аудиторії 18+.

Про високу якість випусків також свідчать 3 відзнаки від національної премії "Телетріумф". 

"Для мене "Факти"  життя, щоденне, різне, спокійне і нервове, драйвове і конвеєрне. У новинах життя згорає, однак дарує дуже багато яскравих моментів. Новини не дозволяють розслаблятись. Тут ви точно нічого не проґавите, тут постійний тонус і швидкість, тут завжди спішать і бояться не встигнути, тут ритм і динаміка, тут свіжість і вітер, тут кожний день – один великий спогад", - говорить Олена Фроляк.

Як головний редактор Олена Фроляк керує "Фактами" від 2008 року. Її ім’я вже стало брендом для каналу, тому глядачі не уявляють вечірні новини без неї. У своєму особистому доробку зірка каналу має 4 нагороди від "Телетріумфу" в номінації "Найкраща ведуча року" та звання Заслуженого журналіста України.

На честь 20-річчя новинної програми "Фактів" команда ICTV зняла документальний фільм про ведучу та головну редакторку інформаційної служби Олену Фроляк.



Про шлях від створення "Фактів" до сьогодні вона також розповіла в ексклюзивному інтерв’ю на сайті fakty.com.ua.

За всю історію телевимірювань вийшло більше 33,5 тис. випусків "Фактів". З вівторка по п’ятницю програма виходить у прямий ефір 8 разів. Тож цього року по буднях "Факти" подивилися вже більше 4 млн глядачів. А приємним бонусом стали "Факти. Спорт", що є єдиними спортивними новинами серед національних каналів.

*Дані дослідження телеаудиторії належать Індустріальному телевізійному комітету (ІТК), надані каналом ICTV за показниками rat%, shr%. Аудиторія: 18-54 (50+); 14-49 (50+); Universe; М 18-54 (50+). Детальніше по показниках та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.